A porhanyós sajtos pogácsa elkészítése:
A lisztet, a sót és a szalakálit szárazon csomómentesre keverjük. A többi hozzávalóval gyorsan és alaposan összedolgozzuk és 20 percet pihentetjük.
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a pogácsákat kiszaggatjuk, egyenként körbesodorjuk és egy vajjal megkent sütőlapra tesszük.
Ne rakjuk túl sűrűn, hogy maradjon helyük a növekedésre.
Bekenjük tojássárgájával és reszelt Pannónia sajttal megszórjuk.
Közepesen meleg (180 fokos) sütőben kisütjük. Ha teljesen kihűlt, akkor a legfinomabb.
Harmonet tipp: Ha már gyakorlottabbak vagyunk a recepttel, akkor a tejföl mennyiségét csökkentve egy tömlős fehérsajtot is adhatunk a tésztához, de az is megbolondíthatja, ha a tömlős sajtot alaposan felhabosítva (sűrűn keverve) nyomózsákból a kettévágott pogácsák közepébe nyomjuk, majd a sajtkrém közepébe egy fél mozarella golyócskát helyezünk! Így soksajtos pogácsafalatkákat kínálhatunk vendégeinknek.
Kiváló sörkorcsolya – érdemes sörözés mellé egyből dupla adagot készíteni belőle!

