szerda, október 15, 2025
More

    Legújabb cikkek

    Porhanyós sajtos pogácsa

    A porhanyós sajtos pogácsa elkészítése:
    A lisztet, a sót és a szalakálit szárazon csomómentesre keverjük. A többi hozzávalóval gyorsan és alaposan összedolgozzuk és 20 percet pihentetjük.
    A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a pogácsákat kiszaggatjuk, egyenként körbesodorjuk és egy vajjal megkent sütőlapra tesszük.
    Ne rakjuk túl sűrűn, hogy maradjon helyük a növekedésre.
    Bekenjük tojássárgájával és reszelt Pannónia sajttal megszórjuk.
    Közepesen meleg (180 fokos) sütőben kisütjük. Ha teljesen kihűlt, akkor a legfinomabb.

    Harmonet tipp: Ha már gyakorlottabbak vagyunk a recepttel, akkor a tejföl mennyiségét csökkentve egy tömlős fehérsajtot is adhatunk a tésztához, de az is megbolondíthatja, ha a tömlős sajtot alaposan felhabosítva (sűrűn keverve) nyomózsákból a kettévágott pogácsák közepébe nyomjuk, majd a sajtkrém közepébe egy fél mozarella golyócskát helyezünk! Így soksajtos pogácsafalatkákat kínálhatunk vendégeinknek.
    Kiváló sörkorcsolya – érdemes sörözés mellé egyből dupla adagot készíteni belőle!

    Forrás

    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd