Ezt a receptet fagyigép nélkül is könnyen elkészítheted, és egy nyugtató, hűsítő desszert lesz a jutalmad.
Nincsen nyár fagyi nélkül! Ha pedig valami igazán különleges ízűt készítenél, akkor ezt a levendulás változatot mindenképp próbáld ki. Több szempontból is rendhagyó, hiszen amellett, hogy nem igényel fagyigépet, tejtermék sem kerül bele. Tej vagy tejszín helyett ugyanis konzerves kókusztejjel készül, így nemcsak vegán lesz, de a zsírtartalma is jóval alacsonyabb, mint a klasszikus fagylaltoké.
A másik pozitívuma pedig az, hogy mesterséges színezékek helyett feketeáfonya-pürét tartalmaz, így nemcsak gyönyörű, lila színű lesz, de vitaminokban is bővelkedik.
Levendulás fagyi
Hozzávalók 6 személyre
15 dkg fekete áfonya
5 dl konzerves kókusztej
4 ek. szárított levendula (csak virág)
6 dkg cukor vagy más édesítő
45 dkg édes banán (héj nélkül) lepürésítve
2 ek. citromlé

