Többségünknek tinédzserkorban meggyűlik a baja a pattanásokkal. Egy-két sebhely akadhat emlékül, vannak azonban olyanok, akiknek egy életre nyomot hagytak az arcán a rosszul kezelt pöttyök.
A brightside.me összegyűjtött 7 olyan szuperételt, amelyek csökkenthetik a hegek mélységét és egyenletesebbé, rugalmasabbá tehetik a bőrfelszínt.
A sütőtök niacinban, cinkben, A és B vitaminban gazdag, ezért serkenti a vérkeringést, a sejtregenerálódást és csökkenti a pattanásra való hajlamot, valamint a szép hegesedéshez is hozzájárul.

A kelkáposzta gazdag C és K vitaminban, valamint réz és vas tartalma is jelentős. Csökkentheti a hiperpigmentációt és tehet a bőrfelszín egyenletességéért.

A citrom erős összehúzó, feszesítő hatással bírhat. Érdemes a bőrfelszìnt minden nap egy alkalommal átdörzsölni egy szelettel, és nem csak leszárítja a meglévő bőrhibákat, hanem a pórusokat is összehúzza.

A édesburgonya retinolban és béta-karotinban gazdag. Az utóbbit a szervezet A vitaminná változtatja. Ezek az összetevők meggátolhatják a bőrfelszín elzsírosodását, elszíneződését, a pórusok elzáródását, meggyorsítják a gyógyulási folyamatokat.
