szerda, október 15, 2025
More

    Legújabb cikkek

    Három szellemes sütemény halloweenre


    Hozzávalók:

    fehér marcipán
    csokoládés dekortoll
    A marcipánt a kezünkkel átgyúrjuk, hogy kissé meglágyuljon, majd mintha gyurmáznánk, szellemformákat alakítunk belőle. A csokoládés dekortollal szemet és szájat rajzolunk neki. Az így elkészült figurákat tortára vagy muffinra is rátehetjük, de önmagában is fogyasztható.


    Szellemes habcsók


    Hozzávalók:

    10 dkg porcukor
    2 tojásfehérje
    csokoládés dekortoll vagy fehér és fekete fondant
    opcionálisan tetszőleges színű ételfesték

    A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, folyamatosan hozzáadagoljuk a porcukrot. Ha szeretnénk, pár csepp ételfestéket is tehetünk bele, így a habcsókok színesek lesznek. Habzsákba töltjük, melynek segítségével kúp formákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. A habcsókokat tíz percig sütjük 180 fokon, majd elzárjuk a sütőt, és további tíz percig hagyjuk száradni. Az idő elteltével kivesszük a tepsit a sütőből, megvárjuk, amíg a habcsókok kihűlnek. Végül dekortollal vagy fondanttal díszítjük.
    (Képek: Pixabay)

    Forrás

    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd