
Hozzávalók:
fehér marcipán
csokoládés dekortoll
A marcipánt a kezünkkel átgyúrjuk, hogy kissé meglágyuljon, majd mintha gyurmáznánk, szellemformákat alakítunk belőle. A csokoládés dekortollal szemet és szájat rajzolunk neki. Az így elkészült figurákat tortára vagy muffinra is rátehetjük, de önmagában is fogyasztható.
Szellemes habcsók

Hozzávalók:
10 dkg porcukor
2 tojásfehérje
csokoládés dekortoll vagy fehér és fekete fondant
opcionálisan tetszőleges színű ételfesték
A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, folyamatosan hozzáadagoljuk a porcukrot. Ha szeretnénk, pár csepp ételfestéket is tehetünk bele, így a habcsókok színesek lesznek. Habzsákba töltjük, melynek segítségével kúp formákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. A habcsókokat tíz percig sütjük 180 fokon, majd elzárjuk a sütőt, és további tíz percig hagyjuk száradni. Az idő elteltével kivesszük a tepsit a sütőből, megvárjuk, amíg a habcsókok kihűlnek. Végül dekortollal vagy fondanttal díszítjük.
(Képek: Pixabay)

