szombat, március 22, 2025
More

    Legújabb cikkek

    Vigyázz! Nem minden tök ehető! Tudd meg, melyiket edd, és melyiket faragd, nehogy ráfaragj!

    Nem minden tök ehető, de amelyiket megehetjük, azokat sem kell mindig meghámozni. Tudj meg minél többet a tökökről!

    Ahogy közeledik az ősz, úgy érkezik el a tök szezonja. Ilyenkor pedig rengeteg tökkel találkozhatunk. A sok szín, forma és méret között mindenki egészen biztosan meg fogja találni a számára legtökéletesebbet, akár díszítésre, akár étkezési céllal vásárolja.

    Persze a legjobb, ha nem vásároljuk, hanem a kertünkbe kell csak kimenni, és máris ott van a tök, hiszen akkor egészen biztosan tudni fogjuk, hogy evésre is alkalmas a tök, vagy inkább maradjunk csak a faragásnál, nehogy ráfaragjunk.
    Akadnak olyan fajták, amelyek amellett, hogy ehetők, még hámozás nélkül is fogyaszthatók, de vannak olyanok is, amelyeket inkább ne akarjunk megkóstolni. A tökök világa tehát igazán színes. Ráadásul ízletes is, úgyhogy érdemes megismerni őket. Mutatjuk, melyik tökkel mikor érhetjük el a legnagyobb sikereket.


    A tökök közül akad olyan is, amelyiket inkább ne kóstold meg

    A tököket több csoportra oszthatjuk.

    1 Akadnak, amelyeknek vékony a héja, így meg sem kell hámozni. Ilyen lehet a narancsszínű Hokkaido tök, amelyet nagyon könnyen és gyorsan fel lehet dolgozni. Mivel a héja vékony és zsenge, nem kell meghámoznunk, így egyrészt jóval kevesebb vele a feladat, másrészt több vitaminhoz jutunk hozzá és finomabb a tök íze is. Sőt, a nagyon zsenge példányokat akár nyersen is el lehet fogyasztani.

    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd