Nem minden tök ehető, de amelyiket megehetjük, azokat sem kell mindig meghámozni. Tudj meg minél többet a tökökről!
Ahogy közeledik az ősz, úgy érkezik el a tök szezonja. Ilyenkor pedig rengeteg tökkel találkozhatunk. A sok szín, forma és méret között mindenki egészen biztosan meg fogja találni a számára legtökéletesebbet, akár díszítésre, akár étkezési céllal vásárolja.
Persze a legjobb, ha nem vásároljuk, hanem a kertünkbe kell csak kimenni, és máris ott van a tök, hiszen akkor egészen biztosan tudni fogjuk, hogy evésre is alkalmas a tök, vagy inkább maradjunk csak a faragásnál, nehogy ráfaragjunk.
Akadnak olyan fajták, amelyek amellett, hogy ehetők, még hámozás nélkül is fogyaszthatók, de vannak olyanok is, amelyeket inkább ne akarjunk megkóstolni. A tökök világa tehát igazán színes. Ráadásul ízletes is, úgyhogy érdemes megismerni őket. Mutatjuk, melyik tökkel mikor érhetjük el a legnagyobb sikereket.
A tökök közül akad olyan is, amelyiket inkább ne kóstold meg
A tököket több csoportra oszthatjuk.
1 Akadnak, amelyeknek vékony a héja, így meg sem kell hámozni. Ilyen lehet a narancsszínű Hokkaido tök, amelyet nagyon könnyen és gyorsan fel lehet dolgozni. Mivel a héja vékony és zsenge, nem kell meghámoznunk, így egyrészt jóval kevesebb vele a feladat, másrészt több vitaminhoz jutunk hozzá és finomabb a tök íze is. Sőt, a nagyon zsenge példányokat akár nyersen is el lehet fogyasztani.
