szerda, október 15, 2025
More

    Legújabb cikkek

    Gyors őszibarack torta

    Gyors őszibarack torta

    Hozzávalók
    kb. 12 szelet elkészítéséhez
    Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
    sütőpapír
    némi zsiradék

    Kevert tésztához:
    100 g búzaliszt
    2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
    100 g cukor
    1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
    100 g lágy vaj vagy margarin
    3 darab tojás (M-es)

    Krémhez:
    480 g őszibarack félbevágva (lecsepegtetve)
    400 ml hideg habtejszín
    3 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
    500 g félzsíros túró
    100 g cukor
    1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
    2 evőkanál citromlé

    Elkészítés lépésről lépésre
    Előkészítés:

    Az őszibarackot szitán csepegtessük le. Gyűjtsük fel a folyadékot.
    Kenjük ki a tortaforma alját, és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.
    Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
    Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd