Gyors őszibarack torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
némi zsiradék
Kevert tésztához:
100 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
Krémhez:
480 g őszibarack félbevágva (lecsepegtetve)
400 ml hideg habtejszín
3 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
500 g félzsíros túró
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál citromlé
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az őszibarackot szitán csepegtessük le. Gyűjtsük fel a folyadékot.
Kenjük ki a tortaforma alját, és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

