csütörtök, május 22, 2025
More

    Legújabb cikkek

    Kreatív húsvéti menü: receptek a töltött tojástól a citrusos babkáig

    Megérkezett a gyönyörű tavaszi idő, és vele együtt itt a húsvét – ami egy nagyszerű ok az ünneplésre. Készülődj velünk és próbáld ki a Bonami.hu felkérésére készített recepteket! Töltött tojás, savanyú leves házi kenyérben, a desszert pedig citrusos babka lesz.

    Töltött tojás
    HOZZÁVALÓK:

    6 tojás
    egy csokor metélőhagyma
    4-5 szál petrezselyem
    5 kis uborka
    20 g majonéz
    fél teáskanál paprika
    paprika

    Elkészítése:
    A tojásokat keményre főzzük, a közepüket kivájjuk. Aprítsuk fel a petrezselymet és a metélőhagymát, adjuk hozzá a majonézt, a tojássárgáját és a fűszereket. Mindent összetörünk. Tegyük a tölteléket a tojásfehérje belsejébe, és díszítsük őrölt pirospaprikával.

    Citrusos babka
    HOZZÁVALÓK:

    260 g búzaliszt
    100 g vaj
    20 g narancshéj
    150 g cukor
    320 g sárgarépa
    4 tojás40 g narancslé
    1 teáskanál szódabikarbóna
    1 teáskanál fahéj
    1/4 teáskanál kardamom
    1 és 1/2 teáskanál sütőpor
    Máz:
    100 g krémsajt
    30 g vaj
    40 g porcukor

    Elkészítése:
    Babka:

    A narancshéját lereszeljük. Adjuk hozzá az olvasztott vajhoz. Keverjük össze a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, öntsük hozzá az olvasztott vajat és a narancshéjat, adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kardamomot és a sütőport. Jól összekeverjük. 180 fokon 60 percig sütjük.
    Máz:
    Keverjük össze az összes hozzávalót, és keverés közben melegítsük fel. Öntsük a tortára.

    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd