Megérkezett a gyönyörű tavaszi idő, és vele együtt itt a húsvét – ami egy nagyszerű ok az ünneplésre. Készülődj velünk és próbáld ki a Bonami.hu felkérésére készített recepteket! Töltött tojás, savanyú leves házi kenyérben, a desszert pedig citrusos babka lesz.
Töltött tojás
HOZZÁVALÓK:
6 tojás
egy csokor metélőhagyma
4-5 szál petrezselyem
5 kis uborka
20 g majonéz
fél teáskanál paprika
paprika
só
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, a közepüket kivájjuk. Aprítsuk fel a petrezselymet és a metélőhagymát, adjuk hozzá a majonézt, a tojássárgáját és a fűszereket. Mindent összetörünk. Tegyük a tölteléket a tojásfehérje belsejébe, és díszítsük őrölt pirospaprikával.

Citrusos babka
HOZZÁVALÓK:
260 g búzaliszt
100 g vaj
20 g narancshéj
150 g cukor
320 g sárgarépa
4 tojás40 g narancslé
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál kardamom
1 és 1/2 teáskanál sütőpor
Máz:
100 g krémsajt
30 g vaj
40 g porcukor
Elkészítése:
Babka:
A narancshéját lereszeljük. Adjuk hozzá az olvasztott vajhoz. Keverjük össze a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, öntsük hozzá az olvasztott vajat és a narancshéjat, adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kardamomot és a sütőport. Jól összekeverjük. 180 fokon 60 percig sütjük.
Máz:
Keverjük össze az összes hozzávalót, és keverés közben melegítsük fel. Öntsük a tortára.
