Vannak országok, ahol teljesen mások a szokások és mást követel meg a jó ízlés, mint amihez mi szokva vagyunk.
Az alábbi listán néhány ilyen bizarr szokást gyűjtöttünk össze, melyet mi magyarok valószínűleg sosem tudnánk átvenni.
Baráti csók találkozáskor.
A spanyolok nagyon barátságos emberek, ezért ne csodálkozz, ha egy-egy találkozás alkalmával nem kezet fognak veled vagy megölelnek, hanem ehelyett inkább arcon csókolnak.
Mindent szépen sorjában.
A katalánok szeretik otthon fogadni a vendégeiket, ami egy nagyon régi hagyományra nyúlik vissza, melybe az is beletartozik, hogy minden ételt és italt szépen sorjában szolgálnak fel a vendégeknek. Ha például egy forró teára vágyunk, akkor azzal meg kell várnunk az étkezés végét: csak a desszert után fogják elkészíteni nekünk.
Szomszédok utáni kémkedés.
Németországban a 18. századra visszanyúló hagyománya van annak, hogy a szomszédok egymást kémlelik, és ha valami olyat látnak, ami nem tetszik nekik, akkor nem megpróbálják felhívni a szomszédok figyelmét az adott problémára, hanem egyből értesítik miatta a hatóságokat.
Félénk partik.
El tudod képzelni, hogy egy olyan buliba mész, ahol idegenek ölelgetnek? A Németországban nemrégiben népszerűvé vált „félénk partiknak” épp ez a lényegük: az emberek itt terápiás céllal végeznek olyan gyakorlatokat idegen emberekkel, melyeket sok esetben még a hozzánk közelállókkal is csak nehezen tudnánk elképzelni.
Kiengedett vízben kézmosás.
Míg a világ nagy részén egyszerűen csak megnyitjuk a csapot és kezet mosunk az áramló víz alatt, addig Franciaországban az emberek egészen más hagyomány szerint mosnak kezet: először belerakják a dugót a lefolyóba, majd feltöltik a csapot vízzel és az ott összegyűlt vízben kezdenek el kezet mosni vagy éppen borotválkozni. A konyhai mosogatást szintén így végzik.
Piszkos gyümölcs és zöldség evés.
Szeretnéd kideríteni, hogy tényleg franciák dolgoznak-e a francia étterem konyháján? Akkor csak tedd fel nekik a kérdést: „meg vannak mosva ezek a gyümölcsök?!” A francia emberek ugyanis nem bajlódnak a zöldségek és gyümölcsök megmosásával, szüretelés után egyből az ételbe teszik azokat – meg sem fordul a fejükben az ételmérgezés kockázata.
37 fokos testhőmérséklet.