kedd, március 18, 2025
More

    Legújabb cikkek

    Zöldborsós húsgombócleves

    Zöldborsós húsgombócleves

    Hozzávalók
    4 személyre
    A leveshez:
    50 dkg zöldborsó
    3 új sárgarépa
    2 új petrezselyemgyökér
    1 közepes vöröshagyma
    1 csokor petrezselyem zöldje
    cukor

    őrölt pirospaprika
    zsiradék
    A húsgombóchoz:
    20 dkg csirkemellfilé
    10 dkg csirkemáj
    1 csokor petrezselyem zöldje

    bors

    Meghámozzuk a hagymát, apróra vágjuk. Az új gyökérzöldségeket lekaparjuk, felkockázzuk. Együtt beleszórjuk egy fazékba, teszünk alá kevés zsiradékot, és együtt dinszteljük.

    Ha már félig puhák a zöldségek, megszórjuk az egyik csokor összevágott petrezselyemzölddel és egy pici őrölt pirospaprikával, és felöntjük körülbelül másfél liter vízzel. Sózzuk és felforraljuk.

    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd