Zöldborsós húsgombócleves
Hozzávalók
4 személyre
A leveshez:
50 dkg zöldborsó
3 új sárgarépa
2 új petrezselyemgyökér
1 közepes vöröshagyma
1 csokor petrezselyem zöldje
cukor
só
őrölt pirospaprika
zsiradék
A húsgombóchoz:
20 dkg csirkemellfilé
10 dkg csirkemáj
1 csokor petrezselyem zöldje
só
bors
Meghámozzuk a hagymát, apróra vágjuk. Az új gyökérzöldségeket lekaparjuk, felkockázzuk. Együtt beleszórjuk egy fazékba, teszünk alá kevés zsiradékot, és együtt dinszteljük.
Ha már félig puhák a zöldségek, megszórjuk az egyik csokor összevágott petrezselyemzölddel és egy pici őrölt pirospaprikával, és felöntjük körülbelül másfél liter vízzel. Sózzuk és felforraljuk.
