Van otthon egy kis burgonya és fetasajt, vagy juhtúró? Csodás étel lehet belőle!

188

Sokszor keresünk egy olyan receptet, amelyből rövid idő alatt valami finomságot tudunk készíteni, ilyenkor eszünkbe jut a nagymama régi receptjei közül az egyik legegyszerűbb és legkáprázatosabb étel a burgonyás sajtos pogácsa.

Hozzávalók:
-500 g burgonya,
-200 g sós túró (Feta, vagy juhtúró),
-2 db tojás,
-150 g liszt,
-1 db hagyma,
-2 gerezd fokhagyma,
-só,
-bors,
-zsemlemorzsa, vagy liszt.

Elkészítés:
-A burgonyát főzzük meg héjában, sós vízben. Amikor megfőtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tisztítsuk meg és pépesítsük. Adjuk hozzá a villával összetört sós túrót, a tojást, a sót, borsot ízlés szerint, az apróra vágott hagymát és fokhagymát és a lisztet.
-Akár friss kaprot, vagy zöldpetrezselymet is keverhetünk hozzá. Keverjük jól össze, majd formázzunk pogácsákat a masszából.
-Forgassuk meg lisztben, vagy zsemlemorzsában, majd süssük ki bő forró olajban.
Melegen és hidegen is káprázatos ízű. Jó étvágyat!

Forrás