Az olasz gasztronómia híres a tésztáiról, és sokszor úgy gondoljuk, a mi általunk készített tészta sosem lesz olyan, mint az övék.
Nem véletlenül!
Van pár trükk, amiket érdemes megtanulni!
Mi, hogyan, miért!
Most hogyan főzzük a tésztát?
Teszünk a vízbe sót?
Menyit?
Legyen elég nagy a lábos, amiben a tésztát főzzük.
Ez az alfája és omegája a tésztafőzésnek. Így a tészta szépen meg tud dagadni, nem ragad össze.
Igen, nyilván szükséges a jó minőségű tészta, de nem feltétlenül ettől lesz jó.
Mennyi tésztához, mennyi víz?
Általános szabály miszerint 100 g tésztához 1 L víz szükséges a főzéshez.
Minden 1 L vízhez átlagosan egy teáskanál só szükséges, ez körülbelül 10 g.
Keverni olaj helyett!
Hirdetés