hétfő, január 13, 2025
More

    Legújabb cikkek

    Tésztafőzés – Így csinálják az olaszok

    Az olasz gasztronómia híres a tésztáiról, és sokszor úgy gondoljuk, a mi általunk készített tészta sosem lesz olyan, mint az övék.

    Nem véletlenül!

    Van pár trükk, amiket érdemes megtanulni!
    Mi, hogyan, miért!
    Most hogyan főzzük a tésztát?
    Teszünk a vízbe sót?
    Menyit?

    Legyen elég nagy a lábos, amiben a tésztát főzzük.
    Ez az alfája és omegája a tésztafőzésnek. Így a tészta szépen meg tud dagadni, nem ragad össze.
    Igen, nyilván szükséges a jó minőségű tészta, de nem feltétlenül ettől lesz jó.

    Mennyi tésztához, mennyi víz?
    Általános szabály miszerint 100 g tésztához 1 L víz szükséges a főzéshez.
    Minden 1 L vízhez átlagosan egy teáskanál só szükséges, ez körülbelül 10 g.

    Keverni olaj helyett!

    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd