Tavaszi saláták
A tavasz a kizöldülés időszaka. A szervezetünknek is kellenek ilyenkor a zöldek. Együnk salátákat!
20 perc
Joghurtos zellersaláta
Hozzávalók (4 személyre): 2 közepes zellergumó, 3 petrezselyemgyökér, 150 g borsó (friss vagy fagyasztott), 250 ml fehér joghurt, 1 csipet só, 1 citrom leve, 2 főtt tojás, salátalevelek, zöldpetrezselyem.
1 A zellert és a petrezselymet meghámozzuk, lereszeljük. Ha fagyasztott borsót használunk, hagyjuk felengedni szobahőmérsékleten, majd hozzáadjuk a többi zöldséghez, és megsózzuk.
2 Egy tálban alaposan összekeverjük a joghurtot a citromlével és az apróra vágott főtt tojásokkal.
3 A zöldségeket összekeverjük az öntettel, majd a keveréket szétosztjuk a salátaleveleken.
Hűtve, zöldpetrezselyemmel megszórva, teljes kiőrlésű péksüteménnyel tálaljuk.
30 perc
Mangós-tofus saláta
Hozzávalók (4 személyre): 500 g friss madársaláta, 1 piros paprika, 250 g füstölt tofu, 1 mangó, 2 ek. reszelt parmezán, só, őrölt fekete bors, olívaolaj, 1 lime leve.
1 A mangót és a paprikát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a tofut felkockázzuk, a salátaleveleket megmossuk, megszárítjuk, majd egy tálba tesszük.
2 A mangót, a paprikát és a tofut a salátához adjuk. Sóval és borssal ízesítjük, majd meglocsoljuk az olajjal és a lime-lével. 10–15 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
3 Végül a salátát megszórjuk parmezán sajttal, és tálaljuk.
