kedd, május 28, 2024
More
    Hirdetés

    Legújabb cikkek

    RÉGI NAGY KEDVENC, AMIT MOSTANÁBAN KEVESEN CSINÁLNAK: HÚSGOMBÓC LEVES

    A magyar konyha levesei páratlanul finomak!

    Hozzávalók a leveshez:
    -400 g levesnek való csontos marhahús,
    -1 db petrezselyemgyökér,
    -120 g reszelt sárgarépa,
    -1 db kisebb hagyma,
    -1 db paradicsom,
    -2 db burgonya,
    -1 bögre zöldborsó,
    -1/2 paprika,
    -3 db babérlevél,
    -só
    -őrölt fekete bors ízlés szerint.

    Hozzávalók a húsgombóchoz:
    -400 g darált marhahús,
    -1/2 bögre rizs,
    -1 tojás,
    -só,
    -őrölt fekete bors ízlés szerint.

    -Tegyük fel hideg vízben főni a marhahúst (kb. 2,5 l víz). Amikor felfőtt szedjük le a habját, majd főzzük a csontokat 1 órát lassú tűzön
    -Tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel a petrezselyemgyökeret, a répát reszeljük le és tegyük a zöldségeket a levesbe, a babérlevéllel együtt, fűszerezzük. Főzzük 20 – 30 percet.
    -Készítsük el a húsgombócokat: Tegyük a rizst egy kisebb edénybe, öntsünk rá hideg vizet, tegyünk bele sót, majd főzzük nagyjából 10 percet, majd tegyük szűrőbe, mossuk le hideg vízzel és hagyjuk kihűlni. A darált húst tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, keverjük hozzá a kihűlt rizst és a tojást, fűszerezzük.

    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd