Imádom a puncs szeletet, de még soha nem sütöttem. Valamiért erre a sütiről is azt gondoltam, bonyolult elkészíteni. És aztán elérkezett a pillanat, egy szülinap, amikor úgy határoztam, megpróbálkozom vele.
Több receptből ollóztam össze a végleges receptet, mert találtam olyat, ami piskóta tésztából készül, és találtam olyat, ami gyúrt tésztából, én ez utóbbit választottam. A tésztán annyit alakítottam, hogy a töltelékbe nem tészta került, hanem babapiskóta. Ez az ötlet úgy jutott eszembe, hogy nem volt kedvem három lapot sütni, illetve szem előtt volt a babapiskóta. Gondoltam, mindkettő tészta, szóval, csak nem lehet rossz.Illetve a mázzal sem pepecseltem, puncs ízű cukormázat használtam. Összességében egy nagyon finom, puha és krémes süti a végeredmény, ami viszonylag gyorsan és könnyen elkészíthető.
Hozzávalók (4 személyre):
Tészta:
25 dkg finomliszt
10 dkg margarin
7,5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1/2 csomag sütőpor
2-3 evőkanál tej
csipetnyi só
Töltelék:
25 dkg babapiskóta
20 dkg sárgabaracklekvár
2 csomag tortazselé (piros)
500 ml víz
4 evőkanál cukor
1 flakonnyi rumaroma
