csütörtök, május 22, 2025
More

    Legújabb cikkek

    Pihe-puha túrófánk, ami sütés közben magától megfordul – és még dagasztani sem kell

    A habkönnyű túrófánk könnyen elkészíthető, így még a kezdők is bátran nekiláthatnak.


    A túrófánk az egyik legízletesebb fánkok közé tartozik, és még az elkészítése sem bonyolult. Szimplán csak össze kell állítani a tésztát, majd hagyni egy kicsit pihenni a hűtőben, ezt követően pedig már süthető is.
    És ami a legjobb? Sütés közben magától megfordul a forró olajban! Így tényleg semmi gondod nincs vele – csak összekevered a hozzávalókat, kisütöd, és már eheted is ezt az aranybarnára sült, puha csodát. Nem kell kelesztés, nem kell dagasztás, nem kell órákat várni – ez a gyors és tökéletes fánkrecept, ami mindig jól jön, ha valami édes finomságra vágysz.

    Ez a finomság önmagában is mennyei, de még ízletesebbé teheted, ha egy kis lekvárral, csokiöntettel vagy karamellszósszal kínálod.

    A habkönnyű túrófánk receptje:
    Hozzávalók 4 adaghoz:

    20 dkg finomliszt
    2 csomag vaníliás cukor
    50 dkg túró
    1 darab citrom- vagy narancs héja
    2 darab tojás
    1 ek. tejföl
    1 csipet só
    1 csomag sütőpor
    10 dkg cukor
    olaj a sütéshez
    porcukor a szóráshoz

    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd