Párizsi krémes egy könnyen elkészíthető krémes finomság!

136

Mikor szeretnél valami különleges és finom süteményt készíteni az nem azt jelenti, hogy egész nap a konyhában kell tevékenykedned.

Most mutatunk egy fenséges és könnyen elkészíthető finomságot!

Hozzávalók a lapokhoz:
-3 evőkanál méz,
-150 g cukor,
-3 evőkanál olaj,
-180 ml forró víz,
-500 g liszt,
-1 teáskanál szódabikarbóna.

Hozzávalók a krémhez:
-250 g vaj,
-600 ml tej,
-3 tojás,
-1 evőkanál liszt,
-1 evőkanál cukor,
-vanília aroma
-100 g darált dió, vagy mandula.

Elkészítés:
-A mézet, a cukrot az olajat és a vizet jól összekeverjük és feltesszük főni, amikor elkezd főni lehúzzuk a tűzről és beletesszük a lisztet és a szódabikarbónát.
-Összegyúrjuk az így kapott tésztát és elvágjuk 6-7 egyforma részre. Mindegyik darab tésztát külön – külön kinyújtjuk (minél vékonyabbra) és vajazott tepsi hátulján addig sütjük 180 fokon amíg aranysárga színt nem kapnak. A lapok formája tetszés szerinti lehet.

Hirdetés

Elkészítjük a krémet: a tojást a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a lisztet és a tejet és feltesszük főni. Addig főzzük, ameddig jó sűrű lesz, ezután beletesszük a darált diót és vanília aromát és hagyjuk kihűlni.
-Mikor kihűlt beletesszük a vajat és kézi robotgéppel összekeverjük. A tészta tetejét is bevonjuk a krémmel. Megkenjük a lapokat és hagyjuk puhulni, a legjobb ha egy éjszakán át hagyjuk állni.
A tésztát tetszés szerint dekorálhatjuk

Forrás