Az 1970-es években nem csak a konyhánk dekorációja volt színes.
Már a főzés is enyhén szólva izgalmas volt és friss ízeket kevertünk!
Ebben az időben azonban nem volt nagy szakácskönyv-választék, ami ma eláraszt minket.
A receptkönyvek képei szinte mindig komor színűek voltak, hacsak nem fekete/fehérek voltak persze.
És főzni a tévében? Nem, ez nem volt elég! De Ria Wägner legalább valós idejű főzést kínált a „Hemmában”.
Egyébként emlékszel erre a 9 klasszikus 70-es évek ételére?
1 sajtos fondü
Facebook
Ez egy igazi 70-es évek klasszikusa! A Svájcból származó Ostfounden az évtized egyik legtrendibb étele volt. Voltak más fondü is, de a svájci fondü volt messze a legnépszerűbb.
2 Szendvicstorta
Facebook
Elindult a szendvicstorta – és nagy sikert aratott. Még mindig népszerű, de a 70-es években szinte túl népszerű volt. Minden második partin enni találtak. Fehér kenyér, majonéz, illetve lazac, garnélarák vagy sonka az alap.
3 Sajtos szufla
Facebook
Mindenféle kemény sajt (sajtszél…) használható, de inkább Grevé típusút, ha sajtos felfújt kínáltál. A 70-es években a sajt valóban a rivaldafényben volt. Íme a klasszikus receptje.
4 Hawaii rakott.
Kassler ananászos sajttal (ismét). Annyira jó! Azt hiszem, hetente legalább háromszor ettem ezt az ételt. Az ananász mindig DelMonte-ból származott.
5 Repülő Jacob