Hogyan fogyasszuk a céklát? Azok a vitaminok amelyekre szüksége van az emberi szervezetnek a céklában megtalálhatóak. A céklát fogyaszthatjuk ecetesen, frissen, főve vagy sülve a lényeg az, hogy iktassuk be az étrendünkbe, mert nagyon fontos vitaminforrás.
Nagy mértékben tartalmaz A és C vitamint, B komplexet, ként, nátriumot, kalciumot, vasat, jódot, káliumot és a céklában található antioxidánsok rengeteg betegség megelőzésében is segítenek.
Milyen finomságokat készíthetünk céklából?
A céklából készíthetünk humuszt: konyhai robotgépet használva, keverjük össze a csicseriborsót, sült céklával, fokhagymával, citromlével és szezámmag krémmel.
Van otthon liszt és tojás? Kattints ide és tekintsd meg ezt a videót,
hogyan készül az elronthatatlan sütőben sült fánk recept!
Készíthetünk a céklából krémlevest, paradicsom, répa, sült hagyma hozzáadásával, majd robotgéppel pépesítve, egy kis víz vagy, tejszín hígításával már el is készül a leves, fűszerezzük ízlés szerint.
Egy saláta sült, vagy főtt céklából készítve tápláló és finom.
Tegyünk a céklához fetasajtot, kecsketúrót, penészes sajtot, sült diót, rukkolát, spenótot, gránátalmát, olívaolajat, ecetet, citromlevet és egy különleges ízvilágú salátát kapunk.