Elkészítése:
-Negyed kiló liszthez hozzákeverünk egy kanál cukrot, három tojássárgáját, kevés sót és két deci tejfölt, amelyben egy deka élesztőt oldottunk fel. Tálban, kanállal kidolgozzuk a tésztát, amíg hólyagot vet.
-Hozzátesszük a három tojás habbá vert fehérjét, és ezzel is összedolgozzuk. A tésztát fél óráig pihentetjük meleg helyen, majd a meglisztezett gyúródeszkára öntjük. Vigyázat: a tészta legyen jó lágy ! Erős lisztezés mellett kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és újra pihentetjük fél óráig.
-Bőséges olajban kisütjük a fánkocskákat és nyomban, még forrón cukorban, vagy reszelt csokoládéban meghengergetjük.
-A kiszaggatásnál, sütésnél, hengergetésnél fontos a gyorsaság.
Hirdetés