Négerfánk – nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle!

0
159

Cukorban, vagy csokoládéreszelékben meghempergetve nagyon finom, de ha még egy kis csokoládékrémet is teszel rá, akkor felülmúlhatatlan!

Hozzávalók:
-negyed kg liszt
-1 kanál cukor
-3 tojás
-2 dl tejföl
-1 dkg élesztő

Elkészítése:
-Negyed kiló liszthez hozzákeverünk egy kanál cukrot, három tojássárgáját, kevés sót és két deci tejfölt, amelyben egy deka élesztőt oldottunk fel. Tálban, kanállal kidolgozzuk a tésztát, amíg hólyagot vet.
-Hozzátesszük a három tojás habbá vert fehérjét, és ezzel is összedolgozzuk. A tésztát fél óráig pihentetjük meleg helyen, majd a meglisztezett gyúródeszkára öntjük. Vigyázat: a tészta legyen jó lágy ! Erős lisztezés mellett kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és újra pihentetjük fél óráig.
-Bőséges olajban kisütjük a fánkocskákat és nyomban, még forrón cukorban, vagy reszelt csokoládéban meghengergetjük.
-A kiszaggatásnál, sütésnél, hengergetésnél fontos a gyorsaság.

Forrás

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here