Négerfánk – nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle!

273
Cukorban, vagy csokoládéreszelékben meghempergetve nagyon finom, de ha még egy kis csokoládékrémet is teszel rá, akkor felülmúlhatatlan! Hozzávalók: -negyed kg liszt -1 kanál cukor -3 tojás -2 dl tejföl -1 dkg élesztő Elkészítése: -Negyed kiló liszthez hozzákeverünk egy kanál cukrot, három tojássárgáját, kevés sót és két deci tejfölt, amelyben egy deka élesztőt oldottunk fel. Tálban, kanállal kidolgozzuk a tésztát, amíg hólyagot vet. -Hozzátesszük a három tojás habbá vert fehérjét, és ezzel is összedolgozzuk. A tésztát fél óráig pihentetjük meleg helyen, majd a meglisztezett gyúródeszkára öntjük. Vigyázat: a tészta legyen jó lágy ! Erős lisztezés mellett kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és újra pihentetjük fél óráig. -Bőséges olajban kisütjük a fánkocskákat és nyomban, még forrón cukorban, vagy reszelt csokoládéban meghengergetjük. -A kiszaggatásnál, sütésnél, hengergetésnél fontos a gyorsaság.
Hirdetés