Mióta kipróbáltam ezt a receptet, nem vettem sütit cukrászdában! Káprázatosan finom!

129

Képtelenség ellenállni ennek a fenséges íznek, annyira könnyed és lágy, hogy nem lehet abbahagyni néhány szelet után.

Hozzávalók:
-1 csomag krémes lap (pékségekben kapható)
-250 ml habtejszín

A krémhez:
-500 ml tej
-4 tojássárgája
-4 evőkanál liszt
-10 evőkanál cukor
-vaníliaaroma

Elkészítése:
-A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém.
-Majd levesszük a tűzhelyről és vaníliaaromával ízesítjük. Mikor a krém kihűlt robotgéppel átkavarjuk, hogy még jobb állagú legyen, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét. Egy krémes lapot tepsibe teszünk és megkenjük a megmaradt tejszínhabbal, rákenjük a krémet és befedjük egy újabb lappal.
-Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd egy éles késsel szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Forrás

Hirdetés