Meggyes-kókuszos varázs

110

Meggyes-kókuszos varázs

Hozzávalók:
a tésztához:
-6 tojás
-3 dl tej
-2 dl olaj
-22 dkg liszt
-30 dkg cukor
-7 dkg cukrozatlan kakaópor
-1 tasak vaníliás cukor
-1 tasak sütőpor

A krémhez:
-15 dkg fehér csokoládé
-12 dkg kókuszreszelék
-5 dl tej
-2 tojássárgája
-1 teáskanál étkezési keményítő
-15 dkg cukor
-3 dl habtejszín
-15 dkg meggy (befőtt)
-1 tasak zselatin

A tetejére:
-5 dkg kókuszreszelék
-2 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:
-A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük.
-A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a másik masszába. A tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelt tepsiben és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
-Amíg elkészül, megcsináljuk a krémet. A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és felforraljuk, majd belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét is. Folyamatosan kavargatjuk, amíg el nem olvad, majd levesszük a tűzről. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a vaníliát és a keményítőt is belekeverjük.
-Felöntjük a langyosra hűtött tejjel és lassú tűzön újra főzni kezdjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A zselatint feloldjuk 3 evőkanál vízben, majd belekeverjük a krémbe.
-A habot felverjük és hozzákeverjük a hideg krémhez, fél órára hűtőbe tesszük. A krém felébe keverjük a lecsöpögtetett meggyet, megkenjük vele az egyik lapot.
-Befedjük a másik lappal, eloszlatjuk rajta a maradék krémet és megszórjuk a vaníliás kókuszreszelékkel.

Hirdetés

Forrás