Krémes mascarponés szelet – légies finomság, ami feldobja a napodat!

241

Habos, krémes finomság!

Hozzávalók:
– 6 tojás
– 6 evőkanál cukor
– fél tasak sütőpor
– 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
– 4 evőkanál liszt

A krémhez:
– 2 tojássárgája
– 5 g zselatin
– 50 ml tej
– 10 dkg cukor
– 5 dkg fehér csokoládé
– 25 dkg mascarpone
– 4 dl habtejszín

A tetejére:
– 6 dkg tejcsokoládé

Elkészítése:
-A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a habhoz adjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük és a habhoz adjuk.
-Vigyázva összekavarjuk és papírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
-Megcsináljuk a krémet: a tojássárgáját a cukor felével kikavarjuk, felöntjük a tejjel és a reszelt fehér csokoládét is hozzáadjuk. Alacsony hőfokon főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk. Amikor krémessé válik, levesszük a tűzről.
-A zselatint kevés vízben feloldjuk az előírás szerint és a langyos krémhez kavarjuk. 30 percre hűtőbe rakjuk, majd hozzákavarjuk a mascarponét.
-A tejszínhabot a maradék cukorral felverjük és a krémhez kavarjuk. A tésztára kenjük a krémet.
-A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a tetejére csorgatjuk. 1 órára hűtőbe tesszük és szeleteljük.

Forrás

Hirdetés