Könnyen elkészíthető és ínycsiklandó bögrés sütemény! Csodás házi vaníliakrémmel!

197

Ma egy olyan könnyen elkészíthető sütemény receptjét hoztuk el nektek, amit még a kezdő háziasszonyok is el tudnak készíteni. a hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók a tésztához:
-5 db tojás,
-1 bögre cukor,
-1 bögre liszt,
-egy kiskanál sütőpor.

Hozzávalók a vaníliakrémhez:
-6 db tojássárgája,
-1 bögre cukor,
-1 l tej,
-5 evőkanál liszt,
-2 tasak vaníliás cukor,
-kb. 300 ml tejszínhab,
-200 g vaj,
-kevés gyümölcslé a sütemény belocsolásához

Elkészítés:
-A felsorolt hozzávalókból készítsünk egy tortalapot. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját keverjük ki a cukorral.
-Dolgozzuk össze a tojáshabbal, adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd kivajazott, kilisztezett tortaformába süssük lassú tűzön 40 percig. Amikor megsült, hagyjuk a formában kihűlni, mert ebben állítjuk össze a desszertet.
-Miután kihűlt, locsoljuk meg a gyümölcslével, kenjük rá krémet és a tejszínhabot. A tetejére reszelhetünk csokoládét.

A krém elkészítése: keverjük ki habosra a tojássárgáját a cukorral, öntsünk hozzá egy kevés langyos tejet és adjuk hozzá a lisztet és a maradék tejet. Kavarjuk jól össze egy habverővel. Kezdjük el főzni, lassú tűzőn, közben kavargassuk. A krém akkor van kész, amikor besűrűsödik.
Amikor elkészült hagyjuk kihűlni. A vajat keverjük habosra és adjuk hozzá a krémet, jól keverjük össze.
Kenjük a tortalapra a krémet, majd halmozzuk rá a felvert tejszínhabot és szórjuk meg reszelt csokoládéval. Tegyük hűtőbe pár órára, majd kapcsoljuk le a forma oldalát.

Hirdetés

Forrás