Ma egy különleges előétel receptjét hoztuk el nektek. A zöldségekből készült előételek fenségesek és elmaradhatatlanok a terített asztalról.
A paprika érmék sonkával és krémsajttal vannak megtöltve, egyszerűen ellenállhatatlanok!
Hozzávalók:
-2 db zöld paprika,
-1 db piros paprika,
-kapor,
-zöldpetrezselyem,
-200 g krémsajt,
-75 g vaj,
-4 gerezd fokhagyma,
-150 g sonka.
Elkészítés:
-A krémsajtot tegyük be a fagyasztóba, a sonkát szeleteljük fel apró darabokra. A kaprot és a zöldpetrezselymet vágjuk apróra. Tegyük a sonkát egy tálba és keverjük össze az apróra vágott kaporral és a zöldpetrezselyemmel.
-Vegyük ki a krémsajtot a fagyasztóból és reszeljük le, majd adjuk hozzá a sonkás keverékhez. A puha keverjük hozzá. Ahhoz, hogy a vaj puha legyen vegyük ki a hűtőből 30 perccel előbb. Ha elfelejtettük akkor vágjuk kockára és tegyük be 5 másodpercre a mikrosütőbe. -Tisztítsuk meg és zúzzuk össze a fokhagymát, adjuk a masszához. Keverjük össze a tölteléket egy villával. Mossuk meg a paprikákat, vágjuk le a végeiket és távolítsuk el a magokat, vigyázzunk, hogy egészben maradjanak a paprikák.
-Töltsük meg a töltelékkel, majd tegyük hűtőbe. Így a vaj lehűl és a töltelék összeáll. Néhány óra elteltével vegyük ki a megtöltött paprikákat a hűtőből és vágjuk a fél cm vastagságú szeletekre, használjunk éles kést.