Káprázatos almatorta, ahogy még biztosan nem kóstoltad! Ez a recept valódi csoda!

249

Az almás sütemények rajongói nem tudnak ellenállni ennek az édes finomságra. A tésztát elkészítheted egy sütésálló lábasban, vagy lekapcsolható oldalú tortaformában is, mindenhogy bámulatos lesz! A család kedvence!

Hozzávalók:
-100 g vaj,
-250 g cukor,
-7 evőkanál liszt,
-7 evőkanál cukor,
-1 tasak vaníliás cukor,
-6 db tojás,
-egy citrom keresztelt héja,
-1 evőkanál zsemlemorzsa,
-7 nagy alma,
-6 evőkanál víz,
-lekvár,
-tejszínhab.

Elkészítés:
-Egy 3 literes edénybe tegyük bele a 100 g felszeletelt vajat, a 250 g cukrot és a zsemlemorzsát, simítsuk az aljára. Az almát tisztítsuk meg, távolítsuk el a magvait. A magház üres helyére tegyünk lekvárt, ízlés szerint.
-Az almákat helyezzük az előkészített lábasba, amiben a cukor van. Az almákat rakjuk körbe és egyet tegyünk a lábas közepébe is. Tegyük be a sütőbe, addig süssük amíg a vaj és a cukor megolvad.
-Amíg az almák a sütőben vannak, készítsük el a tésztát. Kavarjuk ki habosra a tojások sárgáját 7 evőkanál cukorral, lassan adjunk hozzá 3 kanál vizet és keverjük össze.
-Adjuk hozzá a lisztet, majd a tojások felvert habját a mardék 3 kanál vízzel elkeverve. Lassan keverjük a habot a tojássárgás krémhez. Vegyük ki az almás lábast a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd öntsük rá a masszát az almákra és tegyük vissza a sütőbe. Süssük lassú tűzön.
-Amikor megsült vegyük ki a sütőből, ha azt szeretnénk, hogy szaftosabb legyen, locsoljuk be egy kevés almalével. Pár perc múlva tegyünk egy tálcát a lábas tetejére, borítsuk rá a süteményt. Hagyjuk kihűlni, majd díszítsük tejszínhabbal.
-Tetszés szerint lekapcsolható oldalú tortaformában is elkészíthető, de fontos, hogy magas falú legyen. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, különben kifolyhat belőle a vajas cukor. Jó étvágyat!

Forrás