Kakaós piskóta, gyönyörű magas lesz és nem esik össze sütés közben!

111

A kakaós piskóta rengeteg sütemény alapja. Ha a recept alapján készíted, szép magas lesz és nem esik össze sütés közben. A sütőpor azért kell bele, hogy légiesebb, lyukacsosabb legyen a tészta.

Hozzávalók:
-6 tojás
-csipet só
-6 evőkanál cukor
-6 evőkanál liszt
-3 evőkanál kakaópor
-1 teáskanál sütőpor
-vaníliaaroma

Elkészítés:
-A tojásokat vegyük ki néhány órával hamarabb a hűtőből, hogy ne legyenek túl hidegek, úgy könnyebb felverni. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot. A tojások sárgáját a cukorral tegyük egy tálba és addig verjük, amíg szinte kifehéredik.
-Keverjük hozzá a vaníliaaromát és a lisztet. Keverjük hozzá a sütőport és a kakaót. A tojáshabot óvatosan forgassuk bele a lisztes masszába egy spatula segítségével, hogy ne törjön össze.
-Egy 24 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük meg. A sütő ajtaját ne nyissuk ki időközben, hogy ne essen össze a piskóta.
-Amikor elkészült vegyük ki a sütőből, hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd csak ezt követően kapcsoljuk le a forma oldalát.

Forrás