szerda, január 27, 2021

Amikor megtudták a turisták, hogyan is működik ez a híd, a meglepetésükben elállt a lélegzetük!

Az Angliában lévő Ezeréves híd a világ egyik legegyedibb építésű hídjának mondható. Ez a híd két várost köt össze. Az autók nem használhatják ezt,...
More
    Hirdetés

    Legújabb cikkek

    Hússal töltött, olajban sütött ínyenc tészta! Nagyon ízletes és könnyen elkészíthető!

    A következő sütemény, nagyon ízletes a tésztája forró vízzel készül, ha csak meglátod, már megjön az étvágyad. Ez a recept nagyon egyszerű, képtelenség elrontani. Mivel a tésztájába forró víz kerül, nagyon puha, és nem repedezik meg a sütés közben. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

    Hozzávalók a tésztához:
    -3,5 bögre liszt,
    -1/2 kiskanál só,
    -1 bögre forrásban lévő víz,
    -100 g vaj,
    -1 tojás.

    Hozzávalók a töltelékhez:
    -500 g disznócomb,
    –4-6 hagyma,
    só,
    -fűszerek tetszés szerint,
    -olaj a sütéshez.

    Elkészítés:
    -Készítsük elő az összes hozzávalót, a forrázott tésztához.

    Hirdetés


    -Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a sóval, öntsük rá a forrásban lévő vizet, és egy villával keverjük össze. A megolvasztott vajat kavarjuk el a tojással és adjuk hozzá a liszthez.

    Hirdetés


    -Dolgozzuk össze a tésztát vigyázzunk, az állaga elég lágy lesz, takarjuk le és készítsük el a tölteléket.


    Töltelék: A húst és a hagymát daráljuk le, sózzuk meg és fűszerezzük ízlés szerint. Jól összekeverjük és már kész is van a töltelék.


    A tésztát nyújtsuk vékonyra, és vágjunk ki belőle kör alakú formákat.


    A kör alakú darab egyik részébe tegyünk a töltelékből, a másik részét hajtsuk rá, hogy kagyló formát kapjunk.


    Nyomkodjuk meg a széleit, hogy ne folyjon ki a töltelék. Forró olajban süssük meg mind a két oldalát, melegen tálaljuk.

    Hirdetés

    Forrás

    Új cikkek

    Ki ne hagyd