Hagymakarikákat tett a húspogácsára, majd megsütötte, egyszerűen fenséges lett!

135

Rengeteg finomságot lehet készíteni darált húsból, de ez a recept valahogy tökéletes! A hús szaftos és nagyon fokhagymás és a sok finom feltéttől ellenállhatatlan. Köretnek burgonyát és salátát kínálunk mellé.

Hozzávalók:
-500 g darált sertéshús
-100 g kenyér
-100 ml tej
-3 gerezd fokhagyma
-2 tojás
-2 hagyma
-1 paradicsom
-6 evőkanál tejföl
-2 evőkanál ketchup
-100 g sajt
-só
-bors

Elkészítés:
-A kenyeret áztassuk be a tejbe, majd nyomkodjuk ki. A darált húst fűszerezzük, adjuk hozzá a kinyomkodott kenyérdarabokat, a zúzott fokhagymát és a tojásokat. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki olajjal. A masszából formázzunk fasírtokat és lapítsuk el őket, majd tegyük a tepsibe.

Hirdetés


-A húspogácsákat kenjük meg ketchuppal. A hagymát, a paradicsomot és a sajtot szeleteljük fel.


-Minden húspogácsára tegyünk egy szelet hagymát és kenjük meg tejföllel.

Hirdetés


-Tegyünk egy – egy szelet paradicsomot minden húsra és kenjük meg tejföllel. A tetejükre egy szelet sajt kerül.

-180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.


Jó étvágyat!

Forrás