Ha van a hűtőben egy kis csirkemell és krémsajt, ínycsiklandó levest készíthetsz belőle!

192

Nálunk hatalmas sikere van, pedig a család nem leves rajongó. Ez azonban kedvenc lett! Ha szeretnél valami fenségeset enni, kóstold meg ezt a csodás levest!

Hozzávalók:
-500 g csirkemell
-2 liter víz
-200 g natúr krémsajt
-4 burgonya
-1 sárgarépa
-2 babérlevél
-1 evőkanál vaj
-só
-bors

Elkészítés:
-A csirkehúst tegyük egy edénybe én öntsünk rá vizet, majd kezdjük el főzni. Amikor elkezd főni, adjuk hozzá a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk.
-Mikor már 10 perce fő, adjuk hozzá a felkockázott burgonyát is. A répát tisztítsuk meg, reszeljük le és dinszteljük meg a vajban, majd adjuk a leveshez és főzzük, amíg elkészül. Mikor a hús puha, egy villával vegyük ki a levesből, majd vágjuk kockára és tegyük vissza.
-A krémsajtot tegyük egy tálba és adjunk hozzá 2 – 3 merőkanál forró levest, keverjük csomómentesre, majd öntsük az edénybe és főzzük még néhány percig. Ha szükséges még fűszerezzük.
-Tálaláskor pirított kenyérkockákat kínálunk mellé.

Forrás