A téli időszakban – most a járvány idején különösen- nagyon fontos az egészséges táplálkozás és a megfelelő vitaminok bevitele. Szervezetünk ilyenkor sokkal jobban igényli a megerősítést, az egészséges finom ételeket, italokat.
Szerencsére napjainkban nem nehéz hozzájutnunk a különböző gyógynövényekhez.
Felhasználásukról, hatásaikról olvashatunk a Medical News Magazin hasábjain.
Az alábbiakban próbálunk tippeket adni ahhoz, hogy az egészséges táplálkozás igénye ne okozzon különösebb nehézséget.
Kezdjük egy igazán csodálatos illatú és élettani hatásairól híres fűszerrel a fahéjjal.
A fahéj gyomorerősítő, étvágyjavító, jótékonyan befolyásolja a szív-és érrendszert, a vércukorszintet, valamint az emésztőrendszerre is hatással van. A régmúltban leginkább hurutos megbetegedések esetén használták, mert enyhíti a köhögést és megtisztítja a légcsövet.
Amennyiben teaként fogyasztjuk, elősegíti a szájüreg gyulladásos folyamatainak gyógyulását. A fahéj erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a baktériumokkal és a vírusokkal szemben. Mézzel együtt fogyasztva az idős embereket mozgékonyabbá és erősebbé teheti.
Tipp a fahéj használatához: készíts 6 dl vízből teát, tegyél bele 4 evőkanál mézet és 1 kanál fahéjat.
Mindent összevetve, a változatossággal és a mértékletességgel teszünk legtöbbet egészségünkért. A fahéj esetén is ez a legfontosabb. Helyesen alkalmazva megfűszerezi hétköznapjainkat.