vasárnap, november 27, 2022
More
    Hirdetés

    Legújabb cikkek

    Gyógynövények, vitaminok télen

    A téli időszakban – most a járvány idején különösen- nagyon fontos az egészséges táplálkozás és a megfelelő vitaminok bevitele. Szervezetünk ilyenkor sokkal jobban igényli a megerősítést, az egészséges finom ételeket, italokat.

    Szerencsére napjainkban nem nehéz hozzájutnunk a különböző gyógynövényekhez.
    Felhasználásukról, hatásaikról olvashatunk a Medical News Magazin hasábjain.
    Az alábbiakban próbálunk tippeket adni ahhoz, hogy az egészséges táplálkozás igénye ne okozzon különösebb nehézséget.

    Kezdjük egy igazán csodálatos illatú és élettani hatásairól híres fűszerrel a fahéjjal.
    A fahéj gyomorerősítő, étvágyjavító, jótékonyan befolyásolja a szív-és érrendszert, a vércukorszintet, valamint az emésztőrendszerre is hatással van. A régmúltban leginkább hurutos megbetegedések esetén használták, mert enyhíti a köhögést és megtisztítja a légcsövet.
    Amennyiben teaként fogyasztjuk, elősegíti a szájüreg gyulladásos folyamatainak gyógyulását. A fahéj erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a baktériumokkal és a vírusokkal szemben. Mézzel együtt fogyasztva az idős embereket mozgékonyabbá és erősebbé teheti.
    Tipp a fahéj használatához: készíts 6 dl vízből teát, tegyél bele 4 evőkanál mézet és 1 kanál fahéjat.
    Mindent összevetve, a változatossággal és a mértékletességgel teszünk legtöbbet egészségünkért. A fahéj esetén is ez a legfontosabb. Helyesen alkalmazva megfűszerezi hétköznapjainkat.

    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd