Gombafasírt, elmondhatatlanul finom, ha nem tudnám, hogy nincs benne hús, nem jönnék rá!

219

Ma egy olyan étel receptjét hoztuk el nektek, amit vegetáriánusok is fogyaszthatnak. A gombafasírt, hús nélküli ízletes étel, könnyen elkészíthető, ebédnek vagy akár vacsorának is megfelelő.

Hozzávalók:
-1 kg gomba,
-2 db hagyma,
-4 db tojás,
-4 evőkanál zsemlemorzsa,
-só,
-őrölt fekete bors,
-olaj a sütéshez.

Elkészítés:
-Tisztítsuk meg a gombát és sós vízben főzzük meg. Szűrjük le és daráljuk le, vagy tegyük aprítógépbe. Tisztítsuk meg és daráljuk le a hagymát.
-Egy tálban keverjük össze a langyos gombát a tojásokkal, a ledarált hagymával, 2 kanál zsemlemorzsával, sóval, borssal, majd formázzunk fasírtokat belőlük és forgassuk meg zsemlemorzsában.
-Egy serpenyőbe forrósítsunk olajat, süssük ki a gombafasírtokat, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás