Főzött csokoládékrém 25 perc alatt! A főzött krémnél nincs finomabb!

213

A házi, főzött csokoládékrémnél nincs is finomabb! A tortalapok és bármilyen sütemény sokkal finomabb, ha valódi csokoládékrémmel készül!

Hozzávalók:
-2 tojás
-2 evőkanál liszt
-1 evőkanál kakaó
-3 ek kristálycukor
-2 dl tej
-vanília
-10 dkg vaj

Elkészítése:
-2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük.
-A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.

Tipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.

Forrás

Hirdetés