Karácsonyedtével mindenki szeretne valami különlegeset az asztalra tenni, ami közel nem finom, hanem egészséges is.
A karácsonyi rohanásban gyakran előnyben részesítjük a gyorsan és könnyen elkészíthető ételeket. Ezért mutatunk be egy egyszerű, de nagyszerű receptet: a zabos-diós golyókat, amiket nem igényelnek cukrot, lisztet, vagy sütést.
Hozzávalók:
85 g darált zab: A zab tápláló és egészséges alapanyag.
60 g dió, mandula, vagy egyéb magvak: Ezek az összetevők nemcsak ízletesek, hanem rengeteg tápanyagot is tartalmaznak.
100 g datolya: Természetes édesítőként funkcionál.
75 g étcsokoládé: Egy kis csokoládé mindig feldobja az ételeket.
Elkészítés:
Zab pirítása és darálása: A zabot először megpirítjuk, hogy még aromásabb legyen, majd ledaráljuk.
Dió, mandula, vagy magvak darálása: Hozzáadjuk a választott magvakat, és ezeket is ledaráljuk.
Datolya szükséges: A kimagozott datolyát szintén ledaráljuk, majd hozzákeverjük a zabhoz.
Golyók formázása: Az így kapott keverékből kis golyókat formálunk.
Csokoládé bevonat: Az étcsokoládét felolvasztjuk, és bevonjuk vele a golyókat.
Hűtés: Megvárjuk, amíg a csokoládé megszilárdul, és már fogyasztható is.
Ez a recept nemcsak finom és egészséges, de gyorsan és könnyen elkészíthető, így tökéletes a karácsonyi ünnepi asztalra. Jó étvágyat!