kedd, november 5, 2024
More

    Legújabb cikkek

    Ez a szilvalekvár titka – Ha így csinálod, nem tudod elrontani

    Ha a szilvalekvárról beszélünk, akkor biztosan mindenkinek eszébe jutnak a nagyszülők utánozhatatlan szilvalekvárjai. Még szerencse, hogy maradt ránk valami abból az időből, így az isteni szilvalekvár receptjét is tudjuk!

    Hozzávalók:
    7 kg szilva
    1 kg cukor
    2 dl 10%-os ecet
    olaj

    Elkészítés:
    Olyan szilvát kell a befőzéshez alkalmaznunk, ami nem rohadt, nem kukacos, kissé lehet puha és szottyadt. Vegyünk elő egy akkora lábast, amibe belefér majd a szilva, az oldalát olajjal kenjük be.
    A kimagozott, megmosott szilvát tegyük ebbe a lábasba, tegyük rá a cukrot és az ecetet. Kis lángon 7 óráig kavargassuk, amíg buborékosodni nem kezd, majd nagyobb lángon 40 percig főzzük tovább.

    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd