szombat, október 12, 2024
More

    Legújabb cikkek

    Darabos fügedzsem tepsiben sütve, tartósító nélkül, nagyon jó lett

    A füge csodás gyümölcs, amiből nagyon sok finomságot lehet készíteni. A darabos fügedzsem elkészítése végtelenül egyszerű és tetszés szerint lehet ízesíteni.


    Elkészítés:
    2,7kg fügét sikerült leszedni. Kisebb kockára vágtam és kiöblített tepsibe raktam. Szórtam rá 2 evőkanál vaníliás- és 5 evőkanál nádcukrot. Rácsorgattam 3 evőkanál mézet és 5 evőkanál sütőrumot.
    1 citromot is rákarikáztam.


    185 fokon (alsó-felső) légkeveréssel, 2x keveréssel másfél óra alatt szép sűrűre sült. Azután forrón üvegekbe kerültek és mentek a pléd alá szárazdunsztba. Semmilyen tartósító nincs benne, a cukoradagolás pedig ízlés dolga! Finom lett, próbáljátok ki!
    Csné T. Barbara konyhájából

    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd