szerda, október 20, 2021
spot_img
More
    Hirdetés
    spot_img

    Legújabb cikkek

    Burgonyasaláta kicsit másként! A különleges hozzávalók teszik annyira finommá!

    Nagy adag finomság lesz belőle, szinte bármilyen hús mellé kínálhatjuk. Könnyen elkészíthető és nagyon finom! Mi már jó ideje így készítjük! Hozzávalók: -1,5 kg burgonya, -300 g majonéz, -120 g tejföl, -5 db főtt tojás apróra vágva, -1 db savanyú uborka kockára vágva + 2 kanál az uborka levéből, -1 evőkanál mustár, -1 evőkanál ecet, -1/2 kiskanál só, -1/2 kiskanál őrölt fekete bors, -2 – 3 db kisebb zellerszár apróra vágva, -1 db hagyma kockára vágva, -2 db újhagyma kockára vágva, -1 db zöld paprika kockára vágva, -1/2 pritamin paprika kockára vágva. Elkészítés: -A burgonyát sós vízben főzzük meg, mikor megpuhult, vegyük le a tűzhelyről, öntsük le a levét és hagyjuk kihűlni. Egy nagyobb tálban keverjük össze a majonézt a tejföllel, az ecettel, a mustárral, a felaprított savanyú uborkával (és a 2 kanál uborkalével). -Keverjük össze jól, majd sózzuk, borsozzuk, tegyünk egy kevés cukrot is a keverékbe. Miután mindent jól összekevertünk tegyük bele a többi hozzávalót is (a burgonyát még nem) és ismét keverjük össze. -Vegyük ki a burgonyát a hűtőből és vágjuk kockára, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. Lassan keverjük, hogy a burgonya ne törjön össze. -Fedjük le az elkészített salátát és tegyük a hűtőbe pár órára. A legjobb, ha ezt a salátát csak másnap fogyasztjuk. Jó étvágyat!
    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd