Burgonyakrokett, sajtos töltelékkel-ropogós és nagyon ízletes, egy szempillantás alatt elkészíthető!

187

Ennél egyszerűbb és finomabb étel nincs is! A dupla adag is kevés lesz belőle!

Hozzávalók:
-5 db közepes nagyságú főtt burgonya,
-2 db tojás,
-100 g zsemlemorzsa,
-100 g sajt,
-olaj a sütéshez,
-só, bors

Elkészítés:
-A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük és lereszeljük egy kisebb lyukú reszelőn. Fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. A sajtot egész vékony csíkokra szeleteljük, a tojásokat villával felverjük.
-A burgonyából vizes kézzel kroketteket formázunk, minden krokett közepébe teszünk egy szelet sajtot, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, bő olajba ropogósra sütjük.
-Akár melegen, vagy hidegen is fogyasztható, az íze mindenképpen fenséges.

Forrás