Betyárkrumpli savanyú káposztával, ez aztán betyáros egy étel!

204

Ha szereted a laktató ételeket, ezt ki kell próbálnod! Nálunk nagy sikere van, mert amibe szalonna van, az csak finom lehet!

Hozzávalók
-40 dkg császár- vagy kolozsvári szalonna,
-40 dkg lángolt vagy füstölt kolbász,
-80 dkg burgonya,
-80 dkg káposzta,
-2 paradicsom
-1 evőkanál zsír,
-őrölt bors,
-só.

Elkészítés
-A szalonnát vékony szeletekre vágom, és üvegesre kisütöm. A kisült zsírhoz még egy kanál zsírt teszek, és felével egyenletesen meglocsolok egy nagy hőálló edényt.
-A burgonyát vékony karikákra vágva a tepsi aljába terítem, megsózom, megborsozom, és apróra vágom a káposztát és a paradicsomot, a negyedével betakarom a burgonyát. Tetejére rakom a szalonnaszeletek felét és a bevagdalt kolbászdarabokat.
-A maradék káposztával az egészet befedem, a megmaradt zsírral a tetejét meglocsolom. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütöm úgy, hogy a káposzta megpiruljon, majd a maradék szalonnaszeleteket a tetejére teszem, átmelegítem és tálalom.

Forrás