csütörtök, május 22, 2025
More

    Legújabb cikkek

    A tökéletes rántott hús 10 titka, amit a háziasszonyok 95%-a nem ismer!

    A tökéletes rántott hús 10 titka

    1 Vastagság
    Nagyon fontos, hogy mindig figyeljünk oda a hús vastagságára, bármilyen hús kirántásánál. A megfelelő vastagság 2-4 milliméter között van, az ennél vastagabb szeleteket klopfoljuk ki, ezáltal a rostok is felpuhulnak. Ha nincs húsklopfolód, akkor használj egy kést, a nyelével ütögesd meg a húst, de használhatod a kezedet is!
    2 Fűszerezés
    Panírozás előtt sót és fekete borsot használjunk! Sokan bevetik a különböző hús fűszereket, ami nagy hiba!
    3 Liszt
    Panírozás előtt a lisztet szitáljuk át, és csak a finomlisztet használjuk a húsokhoz! Sokan nem tudják, de lisztet lehet fűszerezni, adjuk hozzá őrölt borsot vagy fűszerpaprikát és jól keverjük át a liszttel együtt!
    4 Tojás
    Nagyon fontos, hogy minden esetben verjük fel a tojásokat kellőképpen, máskülönben nyúlós és ragacsos marad. Sokan követik el azt a hibát, hogy már a tojásba sót tesznek, ne tegyétek! Felverés előtt érdemes egy kis ásványvizet vagy tejet hozzáadni, meglepődtem én is, de sokkal jobb így!
    5 Panírmorzsa
    Az igazi rántott húshoz minden esetben házi készítésű zsemlemorzsát használjunk! Ez annyit jelent, hogy kenyér-, illetve zsömlemaradékot sütőben kiszárítunk teljesen, majd ledaráljuk, végül pedig átszitáljuk. A panírt is lehet fűszerezni, reszelt citromhéjjal, parmezán sajttal, rozmaringgal, kakukkfűvel, amivel szeretnétek!
    6 Sütés
    Figyeljetek oda a megfelelő minőségű olajra is, a legjobb a sütőolaj, mely Omega-9-ben gazdag, ennek köszönhetően az olaj jobban fogja bírni a hőt sütés közben! A sütéshez használhatunk még forró disznózsírt is, vajat viszont semmiképpen nem! Sütéshez bő olajat használjunk minden esetben. Fontos továbbá sütés közben az olaj hőmérséklete, mindenütt egyformán sercegjen, de ne bugyborékoljon!
    A túl forró olaj ugyanis könnyedén megégetheti a panírt, ha viszont nem elég meleg, akkor csak főni fog benne a hús!
    7 Olajhoz
    A felmelegített olajhoz viszont adhatunk egy kevés vajat, ami egy különleges, nagyon finom ízt ad neki.
    8 Sütés
    Gyakran forgassuk a hús szeleteket és a zsiradék csak éppen lepje el a hús szeletet! A vastagabb húsokat fedő alatt nagyjából 10 percig süssük, közben fordítsuk meg legalább egyszer.
    9 Sütés után
    Sütés után mindig hagyjuk lecsepegni a húst a felesleges zsiradéktól!
    10 Trükk
    A panírozás során mindig figyeljünk arra, hogy ne maradjon felesleges liszt, tojás vagy morzsa a húson!

    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd