Ma egy olyan túrós sütemény receptjét hoztuk el nektek, amely nagyon könnyen elkészíthető.
Hozzávalók a tésztához:
-200 ml langyos tej,
-50 g cukor,
-1,5 teáskanál porélesztő,
-1 tojás + 1 tojás a lekenéshez,
-1/3 teáskanál só,
-450 g liszt,
-70 g puha vaj.
Hozzávalók a töltelékhez:
-300 g tehéntúró,
-70 g cukor,
-1 tasak vaníliás cukor,
-1 kanál tejföl,
-1 tojás sárgája,
-50 g mazsola (+ 20 g a megszóráshoz),
-110 g gyümölcsös joghurt (a kész sütemény lekenéséhez)
Elkészítés:
Keverjük össze a langyos tejet a cukorral és az élesztővel, majd hagyjuk állni 10 percet.
Adjuk hozzá a tojást, a sót, majd a lisztet is lassanként és dolgozzuk össze a tésztát. Mikor már jól összegyúrtuk adjuk hozzá a vajat is, majd a kidolgozott tésztát takarjuk le, hagyjuk állni 40-50 percet.
A töltelék elkészítése: keverjük össze a túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, a tojás sárgájával és a mazsolával.
A tésztát nyújtsuk ki 0,3-0,5 cm vastagságúra, egy pohárral szaggassunk korongokat belőle.

