vasárnap, október 24, 2021
spot_img
More
    Hirdetés
    spot_img

    Legújabb cikkek

    A tésztát kiszaggatta, megtöltötte a túróval, tepsibe tette és nemsokára elkészült a család legújabb kedvence!

    Ma egy olyan túrós sütemény receptjét hoztuk el nektek, amely nagyon könnyen elkészíthető. Hozzávalók a tésztához: -200 ml langyos tej, -50 g cukor, -1,5 teáskanál porélesztő, -1 tojás + 1 tojás a lekenéshez, -1/3 teáskanál só, -450 g liszt, -70 g puha vaj. Hozzávalók a töltelékhez: -300 g tehéntúró, -70 g cukor, -1 tasak vaníliás cukor, -1 kanál tejföl, -1 tojás sárgája, -50 g mazsola (+ 20 g a megszóráshoz), -110 g gyümölcsös joghurt (a kész sütemény lekenéséhez) Elkészítés: Keverjük össze a langyos tejet a cukorral és az élesztővel, majd hagyjuk állni 10 percet. Adjuk hozzá a tojást, a sót, majd a lisztet is lassanként és dolgozzuk össze a tésztát. Mikor már jól összegyúrtuk adjuk hozzá a vajat is, majd a kidolgozott tésztát takarjuk le, hagyjuk állni 40-50 percet. A töltelék elkészítése: keverjük össze a túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, a tojás sárgájával és a mazsolával. A tésztát nyújtsuk ki 0,3-0,5 cm vastagságúra, egy pohárral szaggassunk korongokat belőle.
    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd