kedd, május 28, 2024
More
    Hirdetés

    Legújabb cikkek

    A tésztát kiszaggatta, megtöltötte a túróval, tepsibe tette és nemsokára elkészült a család legújabb kedvence!

    Ma egy olyan túrós sütemény receptjét hoztuk el nektek, amely nagyon könnyen elkészíthető.

    Hozzávalók a tésztához:
    -200 ml langyos tej,
    -50 g cukor,
    -1,5 teáskanál porélesztő,
    -1 tojás + 1 tojás a lekenéshez,
    -1/3 teáskanál só,
    -450 g liszt,
    -70 g puha vaj.

    Hozzávalók a töltelékhez:
    -300 g tehéntúró,
    -70 g cukor,
    -1 tasak vaníliás cukor,
    -1 kanál tejföl,
    -1 tojás sárgája,
    -50 g mazsola (+ 20 g a megszóráshoz),
    -110 g gyümölcsös joghurt (a kész sütemény lekenéséhez)

    Elkészítés:
    Keverjük össze a langyos tejet a cukorral és az élesztővel, majd hagyjuk állni 10 percet.
    Adjuk hozzá a tojást, a sót, majd a lisztet is lassanként és dolgozzuk össze a tésztát. Mikor már jól összegyúrtuk adjuk hozzá a vajat is, majd a kidolgozott tésztát takarjuk le, hagyjuk állni 40-50 percet.
    A töltelék elkészítése: keverjük össze a túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, a tojás sárgájával és a mazsolával.

    Hirdetés

    A tésztát nyújtsuk ki 0,3-0,5 cm vastagságúra, egy pohárral szaggassunk korongokat belőle.

    Hirdetés
    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd