A legfinomabb epres receptek
Akkor folytassuk is az elkészítéssel!
Elkészítés:
Keverjük össze egy nagy tálban a lisztet a sütőport és a sót (ha van robotgépünk még jobb, ha azzal csináljuk). Adjuk hozzá a hideg vajat és addig keverjük, amig az állaga nedves homokra nem hasonlít. Ekkor tegyük bele a tojással összekevert tejszínt. A végeredménynek egy ragacsos masszának kell lennie, ne legyen hígabb. Készítsünk elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit és egy lisztbe mártott fánk- vagy nagyobb méretű pogácsaszaggató formát ráhelyezve töltsünk bele nagyjából 1,5-2 evőkanálnyi tésztát. Nem kell, hogy szabályosak legyenek, ízülésünkhöz mérten igazgassuk őket. Ha ezzel megvagyunk, tegyük be a tepsit a 190 fokra előmelegített sütőbe és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára.
Amíg a tészta sül készítsük el az epreket. Tisztítsuk meg alaposan és csumázzuk ki őket, majd ízlés szerint kockázzuk vagy vagdossuk össze őket. Tegyük egy tálba és öntsük rá a cukrot, majd hagyjuk, hogy levet eresszen.
A hideg tejszínt verjük fel habbá, és amikor már kezd habosodni, öntsük hozzá kisebb adagokban a porcukrot. A vége felé öntsük hozzá a vanília kivonatot, vagy egy vaníliarúd kikapart magjait. Ha elkészült a hab, tegyük hűtőbe, amíg fel nem használjuk.
Ha a kekszek megsültek, vegyük ki őket a sütőből és várjuk meg, míg kihűlnek. A sütik összeállításához kettévágjuk a kekszeket, megtöltjük tejszínhabbal és eperrel, meglocsoljuk az eper levével és azonnal tálaljuk.
