A kedvenc pizza tésztám, nem kell keleszteni, csak begyúrjuk és már süthetjük is!

124

A mai receptet azoknak a személyeknek javasoljuk, akik szeretnék otthon is elkészíteni a finom pizzát. Bármilyen feltét kerülhet rá, amit csak szeretnénk.

Hozzávalók:
-1,5 bögre liszt,
-2 kanál tejföl,
-150 ml kefir,
-50 g margarin,
-csipet só,
-0,5 teáskanál szódabikarbóna,
-1 teáskanál cukor.

Elkészítés:
-Keverjük össze a kefirt a tejföllel, a sóval és a szódabikarbónával, használjunk kézi mixert. Hagyjuk állni pár percet, hogy a szódabikarbóna kifejtse a hatását, majd adjuk hozzá a cukrot és a puha margarint is.

-Lassanként keverjük bele a lisztet, majd dagasszunk egy puha tésztát. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát. Egy nagyobb tepsit kenjünk ki olajjal és tegyük bele a kinyújtott pizza tésztát.
-Kenjük meg a tésztát paradicsompürével, majd tegyük rá a feltétet. 180 fokra előmelegített sütőben süssük nagyjából 30 percig. Jó étvágyat.

Forrás

Hirdetés