A világ legnépszerűbb ételei szinte kivétel nélkül eltérő módon kerülnek asztalra az Egyesült Államokban. Cikkünkben megpróbáltuk összeszedni, hogy mi, miben és miért különbözik annyira Amerikában, mint a világ más részein.
Puding
![](https://candycafe.hu/wp-content/uploads/2021/02/gew-1.jpg)
Az amerikaiak némileg másképp értelmezik a „puding” kifejezést, mint a világ más részein. Ez javarészt annak köszönhető, hogy az Egyesült Államokban a „puding” kifejezést használják minden desszertre, ami krémes.
Tojás
![](https://candycafe.hu/wp-content/uploads/2021/02/ehhre.jpg)
Ha valaha is jártál már Amerikában, vagy láttál ott készült főzőműsort, akkor bizonyára észrevetted, hogy a szupermarketekben lévő tojásokat külön hűtőszekrényekben árulják, míg Európában például csak simán a boltok polcain találjuk őket, mindenféle hűtés nélkül. Ez azért van, mert az amerikai törvények szerint a tojásokat szigorú előírások szerint kell megtisztítani, mielőtt a boltok polcaira kerülnek – így a nálunk fertőtlenítés nélkül kapható tojások például illegálisak lennének az Egyesült Államokban
Milky Way
![](https://candycafe.hu/wp-content/uploads/2021/02/oi-1.jpg)
Ha rajongója vagy a Milky Way csokoládéknak, akkor nem árt óvatosnak lenned, ha az Egyesült Államokba utazol. A nálunk megszokott Milky Way csokoládé ugyanis sokkal inkább hasonlít a Mars csokikra. Érdekesség: Amerikában egyébként (már) nem kapható Mars csoki.
Palacsinta
![](https://candycafe.hu/wp-content/uploads/2021/02/ui-1.jpg)
Nagy valószínűséggel neked is feltűnt már, hogy az amerikaiak még a palacsintát is megreformálták. Amíg Európában és Oroszországban például a hagyományos, vékony palacsintákat fogyasztják az emberek, addig az Egyesült Államokban ennek egy felhabosított, vastag verzióját fogyasztják – főként reggelire.
![](https://candycafe.hu/wp-content/uploads/2021/08/Lapozz.gif)