Mióta bebizonyították, hogy a mediterrán diéta egészséges, az emberek rájöttek, hogy az étkezési szokásaink mennyire befolyásolják az egészségünket. Ennek a diétának azonban az a lényege, hogy egy bizonyos élelmiszerfajtából fogyasszunk többet. Azonban még ezek a „szuper ételek” sem elegendők önmagukban a megfelelő tápanyag bevitelhez.
A Bright Side utánajárt, hogy mi történik, ha túlzásba visszük az egészséges ételek fogyasztását.
1 Sárgarépa
A sárgarépa tele van béta-karotinnal, amelyek a testünk A-vitaminná alakít át. Nincs olyan, hogy A-vitamin túladagolás, mivel a szervezet csak annyi béta-karotint alakít át, amennyire a szervezetnek szüksége van. Sajnos azonban a felesleges béta-karotin a bőrt sárgás színűvé változtatja.
2 Kombucha tea
Ez a kínai ital az emésztésre tett jótékony hatásai miatt vált népszerűvé. Azonban tartalmaz egy FODMAP nevű anyagot is, ami az élesztő erjedésének a mellékterméke. Túlzott fogyasztása puffadást és emésztési panaszokat okozhat.
3 Víz
A túl sok vízfogyasztás következménye lehet, hogy a veséd nem tud megbirkózni a túlzott nátrium bevitellel. Egy másik következmény lehet a túlzott vízfelhalmozódás az agyban, amitől egy feszítő érzést érezhetünk, mivel a koponya nem rugalmas.
4 Avokádó