szerda, május 21, 2025
More

    Legújabb cikkek

    5 étel, amit fogyasztanod kell márciusban…

    A tavasz álmosságot, fáradékonyságot, bágyadtságot hoz magával, amelyet sikeresen le kell győznöd, méghozzá a megfelelő táplálkozással.

    Az alábbiakban olyan élelmeket ajánlunk a figyelmedbe, amelyekkel könnyebb lesz a két évszak közötti átmenet áthidalása.

    Fotó: photl.com
    HuffingtonPost.com megalkotta azon élelmek toplistáját, amelyeket tavasszal kell fogyasztanunk ahhoz, hogy teljes gőzzel belerohanhassunk majd a nyárba. Íme melyek azok:
    1 Káposzta
    Ebben a zöldségben rengeteg a kálium, a növényi rost és a vitamin. Főként A és C-vitaminban gazdag, emellett pedig jókora kalcium-adagot is tartogat magába. Nem árt tehát ropogtatni, önmagában vagy salátákba keverve.
    2 Póréhagyma
    Valamivel diszkrétebb íze van, mint a hagymának, de legalább annyira ízletes és egészséges. Olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek a rákos megbetegedések ellen harcolnak. Eléggé „hajlékony” zöldségféle, próbáld meg minél több receptben felhasználni.
    3 Kelkáposzta
    A kelkáposzta abból a családból származik, amelyből a kelbimbó és a brokkoli is, amelyekről szintén tudjuk, hogy jótékony hatással rendelkeznek a szervezetünkre nézve. A kelkáposzta antioxidánsokban, káliumban, C-vitaminban és növényi rostokban gazdag, még a leveleit sem szabad eldobnod, hiszen kiváló kalcium, és K-vitaminforrások!

    Hirdetés

    Új cikkek

    Ki ne hagyd