A tavasz álmosságot, fáradékonyságot, bágyadtságot hoz magával, amelyet sikeresen le kell győznöd, méghozzá a megfelelő táplálkozással.
Az alábbiakban olyan élelmeket ajánlunk a figyelmedbe, amelyekkel könnyebb lesz a két évszak közötti átmenet áthidalása.

Fotó: photl.com
HuffingtonPost.com megalkotta azon élelmek toplistáját, amelyeket tavasszal kell fogyasztanunk ahhoz, hogy teljes gőzzel belerohanhassunk majd a nyárba. Íme melyek azok:
1 Káposzta
Ebben a zöldségben rengeteg a kálium, a növényi rost és a vitamin. Főként A és C-vitaminban gazdag, emellett pedig jókora kalcium-adagot is tartogat magába. Nem árt tehát ropogtatni, önmagában vagy salátákba keverve.
2 Póréhagyma
Valamivel diszkrétebb íze van, mint a hagymának, de legalább annyira ízletes és egészséges. Olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek a rákos megbetegedések ellen harcolnak. Eléggé „hajlékony” zöldségféle, próbáld meg minél több receptben felhasználni.
3 Kelkáposzta
A kelkáposzta abból a családból származik, amelyből a kelbimbó és a brokkoli is, amelyekről szintén tudjuk, hogy jótékony hatással rendelkeznek a szervezetünkre nézve. A kelkáposzta antioxidánsokban, káliumban, C-vitaminban és növényi rostokban gazdag, még a leveleit sem szabad eldobnod, hiszen kiváló kalcium, és K-vitaminforrások!
