Egyes konyhai módszerek azért tűnnek helyesnek, mert régóta így csináljuk őket. Ezek az elcsépelt módszerek azonban meggátolnak abban, hogy új dolgokat fedezzünk fel.
A Tudnivalók olyan trükköket gyűjtött össze, amelyek könnyűvé és örömtelivé varázsolják a főzést.
1 Jegyezd meg, hogy melyik zöldséget és gyümölcsöt nem kellene a hűtőszekrényben tartani.
Sokan olyan zöldségeket és gyümölcsöket is a hűtőben tárolnak, amelyeket nem kellene. Úgy gondolják, hogy a hűtőben tovább maradnak frissek. Ez azonban tévedés. A burgonyát, paradicsomot, banánt, vagy almát nem kell hűtőben tartani. A krumpli túl édessé válik az alacsony hőmérséklet miatt, a többi pedig gyorsabban romlik.

2 Olvaszd ki a húsokat a hűtőben.
A húsokat előre ki kell olvasztani. Egy tálban tedd azt a hűtőbe és várd meg, amíg teljesen ki nem olvad. Ne hagyd vízben, és főleg ne folyass rá forró vizet, mivel az tönkre teszi az ízét.

3 Ne turmixgéppel készítsd a krumplipürét.
A turmixgép nagyon ragacsossá teszi a pürét. Használj egy szimpla krumplitörőt.

4 Ne tartsd a tejet a hűtő ajtajában.
A hűtő ajtaja tökéletesnek tűnhet a tejtermékek tárolására, de valójában itt a hőmérséklet kicsivel magasabb. Emellett a hűtő nyitogatásával is ugrál a hőmérséklet, amitől a tej gyorsabban romlik.

5 Kevergesd a tésztát főzés közben.
Nem titok, hogy minden tésztát forró vízbe kell tenni. Azt azonban sokan nem tudják, hogy kevergetni kell főzés közben, hogy ne ragadjon össze, vagy az edény aljához.

6 Ne nyitogasd a sütőt sütés közben.
Ha folyton kinyitod a sütőt, azzal lecsökkented benne a hőmérsékletet, amitől a sütemények összeesnek. Ha le akarod ellenőrizni a sütit, kapcsold fel a lámpát a sütőben és zárt ajtón át nézz be.

7 Tárold a kenyeret a hűtőben.
A kenyeret hideg, száraz helyen kell tartani. Bizonyosodj meg róla, hogy rendesen be van csomagolva, hogy ne szívja magába a különböző szagokat a hűtőben.
