12 konyhai titok, amiről eddig nem tudtál

246

Egyes konyhai módszerek azért tűnnek helyesnek, mert régóta így csináljuk őket. Ezek az elcsépelt módszerek azonban meggátolnak abban, hogy új dolgokat fedezzünk fel.
A Tudnivalók olyan trükköket gyűjtött össze, amelyek könnyűvé és örömtelivé varázsolják a főzést.

1 Jegyezd meg, hogy melyik zöldséget és gyümölcsöt nem kellene a hűtőszekrényben tartani.
Sokan olyan zöldségeket és gyümölcsöket is a hűtőben tárolnak, amelyeket nem kellene. Úgy gondolják, hogy a hűtőben tovább maradnak frissek. Ez azonban tévedés. A burgonyát, paradicsomot, banánt, vagy almát nem kell hűtőben tartani. A krumpli túl édessé válik az alacsony hőmérséklet miatt, a többi pedig gyorsabban romlik.

Hirdetés


2 Olvaszd ki a húsokat a hűtőben.
A húsokat előre ki kell olvasztani. Egy tálban tedd azt a hűtőbe és várd meg, amíg teljesen ki nem olvad. Ne hagyd vízben, és főleg ne folyass rá forró vizet, mivel az tönkre teszi az ízét.


3 Ne turmixgéppel készítsd a krumplipürét.
A turmixgép nagyon ragacsossá teszi a pürét. Használj egy szimpla krumplitörőt.


4 Ne tartsd a tejet a hűtő ajtajában.
A hűtő ajtaja tökéletesnek tűnhet a tejtermékek tárolására, de valójában itt a hőmérséklet kicsivel magasabb. Emellett a hűtő nyitogatásával is ugrál a hőmérséklet, amitől a tej gyorsabban romlik.

Hirdetés

5 Kevergesd a tésztát főzés közben.
Nem titok, hogy minden tésztát forró vízbe kell tenni. Azt azonban sokan nem tudják, hogy kevergetni kell főzés közben, hogy ne ragadjon össze, vagy az edény aljához.


6 Ne nyitogasd a sütőt sütés közben.
Ha folyton kinyitod a sütőt, azzal lecsökkented benne a hőmérsékletet, amitől a sütemények összeesnek. Ha le akarod ellenőrizni a sütit, kapcsold fel a lámpát a sütőben és zárt ajtón át nézz be.


7 Tárold a kenyeret a hűtőben.
A kenyeret hideg, száraz helyen kell tartani. Bizonyosodj meg róla, hogy rendesen be van csomagolva, hogy ne szívja magába a különböző szagokat a hűtőben.

8 Használj ecetet több só helyett.
Citromlé, balzsamecet, almaecet, vagy sima ecet segítségével gazdag ízvilágot érhetsz el anélkül, hogy túl sok só kerülne az ételbe.


9 Készítsd el a tojást a mikróban.
Nagyon könnyű finom tojást sütni, de még egyszerűbbé teheted a mikró segítségével. Csak szúrd meg egy kés hegyével egy kicsit a sárgáját, hogy teljesen átsüljön. 45 másodpercperc alatt készre sütheted a mikróban.


10 Melegen verd fel a tojásfehérjét.
A tökéletes állag eléréséért szobahőmérsékletű fehérjét verj fel. Az is fontos, hogy ne kerüljön hozzá sárgája.

Hirdetés

11 Szerezz be több kést különböző célokra.
Nagyon fontos, hogy minden művelethez legyen hozzá való kés.


12 Kövesd a receptet.
Sütés közben szigorúan be kellene tartani a receptet. Ha nem így teszel, akkor a muffin, a torta, vagy bármilyen sütemény valószínűleg a kukában fog landolni. A túl sok liszt, vagy a nem megfelelő sütési hőmérséklet teljesen elrontja a végeredményt.

Forrás