10 étel, amit egész életünkben rosszul ettünk

342

A zöldségek és gyümölcsök gyors szeletelése vagy pucolása nem velünk született képesség. Ennek ellenére azonban nagyon könnyű elsajátítani, már persze, ha tudjuk, hogy melyiket hogyan kell.

Most néhány ételt gyűjtöttünk össze, amiket egész életünkben rosszul ettünk. Vagy legalábbis létezik rájuk egy egyszerűbb és szórakoztatóbb mód is.

Koktélparadicsom

Hirdetés


Helyezd a paradicsomokat két lapos tányér közé, majd menj át rajtuk egy jó éles késsel. Ez a módszer egyébként a szőlőszemek félbevágásánál is kiváló.

Kivi

Hirdetés


A kivit nem célszerű meghámozni, viszont egy kanál segítségével könnyedén kikanalazható a héjából.

Mandarin


Bárki is találta ezt ki, egy hatalmas zseni volt!

Gránátalma


Vágd le a tetejét és az alját, majd vágd be az oldalát azokon a részeken, ahol a szemek közti elválasztó hártya található. Ezután könnyedén szétnyithatod az egész gyümölcsöt.

Avokádó


Akárcsak a kivit, ezt is kanállal a legcélszerűbb fogyasztani.

Hirdetés

Görögdinnye


Ha nem szeretnéd, hogy evés közben összemaszatolja az arcodat, akkor célszerű íjhegy alakban vágni a szeleteket.

Torta


Aláírjuk, hogy nem ez a legszebb módja a tortaszeletelésnek, azonban, ha biztosra tudjuk, hogy nem fogjuk megenni az egészet, akkor rendkívül praktikus, mivel így felvágás után sem szárad majd ki a belseje.

Lime


Így lehet a legtöbb gyümölcslevet kifacsarni egy limeból.

Hagyma


A hagymaaprítást is lehet sírás nélkül csinálni. Ehhez csak meg kell pucolnunk a képen látható módon, majd előbb vízszintesen, majd függőlegesen bevagdosni (mint a képen jelzett vonalak), végül apróra szeletelni.

Mangó

Forrás