A betegségek esetén a legtöbben orvoshoz fordulnak, mert azt remélik, hogy néhány pirulát felír nekik az orvos és a betegség el is múlik. A bakteriális fertőzések esetén azonban az orvosok antibiotikumot írnak fel. A gyógyszereknek azonban káros mellékhatásuk is lehet, az antibiotikumok tönkretehetik a bélflórát és még sok más kellemetlen hatásuk lehet. A természetes antibiotikumok azonban mellékhatások nélkül segítenek a baktériumok leküzdésében és a betegségek megelőzésében. Ha te is szeretnéd elkerülni a megbetegedéseket, érdemes rendszeresen természetes antibiotikumokat fogyasztanod, amelyek ráadásul még ízletesek is.
Fokhagyma
A fokhagyma az egyik legerősebb antibiotikum, több kutatás is bebizonyította, hogy akik rendszeresen fogyasztanak fokhagymát könnyebben elkerülik a betegségeket. A fokhagyma szembeszáll a baktériumokkal és még az egészségügyi problémák leküzdésében is segíthet, például csökkenti a magas vérnyomást.
Torma
A torma természetes antibiotikum és segít a légzőszervi megbetegedések enyhítésében, ezen felül erősíti a szervezete. A kutatások bebizonyították, hogy akik rendszeresen fogyasztanak tormát, könnyebben elkerülhetik a betegségeket.
Zöldségek és gyümölcsök, magas C vitamin tartalmúak
A C vitamin erősíti az immunrendszert és ezáltal a szervezet könnyebben felveszi a harcot a betegségekkel szemben. Segít a bakteriális és a vírusos megbetegedések leküzdésében. A C vitamin a következő gyümölcsökben található meg nagy mennyiségben: kivi, narancs, eper, szilva, dinnye, citrom. A következő zöldségekben is nagy mennyiségű C vitamin található: paprika, hagyma, petrezselyem, paradicsom, káposzta.
Méz
A méz nem csak finom, de egészséges is. Antibakteriális hatású és erős természetes antibiotikum, erősíti asz immunrendszert és segít a betegségek megelőzésében.